BALKAN XPERIENCE

Fotograferen in het hart van voormalig Joegoslavië.

11 - 18 mei 2019, prijs € 895,- pp

 

FOTOGRAFIEREIS HERZEGOVINA

 

Ongerepte berglandschappen, bossen waar beren en lynxen voorkomen, prachtige bloemenweides, meren, rivieren en watervallen, het authentieke platteland en de middeleeuwse steden Sarajevo en Mostar.

Vanuit onze comfortabele uitvalsbasis “Herzegovina Lodges” verkennen we gedurende zes volle dagen vele fotografische hoogtepunten van Bosnië-Herzegovina.

Het dagprogramma biedt ruimte voor alle vormen van natuur- en cultuurfotografie. De reis wordt begeleid door twee ervaren fotografen (Ruud van der Bliek en Tom Smit) en lokale gidsen, die er met elkaar voor zorgen dat u zich enkel bezig hoeft te houden met fotografie en vooral met genieten.

 

Reisinformatie

De 8-daagse fotoreis Herzegovina wordt uitgevoerd in samenwerking met onze lokale partner Herzegovina Lodges. Het is een reis die, de naam zegt het al, in het teken staat van fotograferen. De reis, die geschikt is voor alle fotografen, van beginners tot gevorderden, brengt je naar het authentieke Bosnië- Herzegovina, een land dat vooral in de steden snel moderniseert, maar waar het op het platteland en in de bergen lijkt of de tijd er stilstaat.
De reis stelt geen specifieke fysieke eisen, behalve een goede gezondheid en goed ter been.

Reizen van Nederland naar Herzegovina Lodges.

De afstand per auto van Utrecht naar Herzegovina Lodges is ruim 1750 kilometer, via o.a. Duitsland en Oostenrijk.
Een snellere route is om het vliegtuig te nemen naar Sarajevo Airport. Hiervoor bieden een aantal maatschappijen betaalbare tickets aan. Vervoer van het vliegveld van Sarajevo naar Herzegovina Lodges en terug wordt desgewenst door ons verzorgd.

Herzegovina Lodges.

Onze uitvalsbasis Herzegovina Lodges staat voor duurzaamheid, eko toerisme, kunst en cultuur, bruggen bouwen, gastvrijheid, natuur, lokaal, lekker, puur, eerlijk, kleinschalig, ontmoeten, schoonheid, op maat gemaakt, rust, authentiek, spontaan...

Het kleinschalige complex bestaat uit een aantal comfortabele vakantiehuisjes, geschikt voor 4 of meer personen. De lodge ligt aan een onverharde weg op 200 meter van het Boracko meer, bij het dorpje Konjic.
In Herzegovina Lodges wordt gekookt met de seizoenen mee. Er zijn moestuinen met (h)eerlijke groenten en fruit. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met lokale producten, rechtstreeks van de boer en de lokale markten. U wordt wakker met de geur van versgebakken brood. De ochtend begint goed met fruit en zelfgemaakte jam, honing etc. Alles draait om pure smaken. Paprika’s, overheerlijke tomaten, aardappelen, forellen uit de Neretva, lamsvlees, schapenkaas zijn maar een korte lijst van de vele specialiteiten van de streek.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveringen :  

 

Reisdetails

De omgeving van onze verblijfsplaats Herzegovina Lodges is een streek waar het boerenleven nog niet is aangetast door de moderne tijd. De vriendelijke bevolking is arm en leeft hoofdzakelijk van het land. Toerisme is er nog amper tot ontwikkeling gekomen. De dunbevolkte omgeving is bergachtig en adembenemend mooi. De toppen van het Dinarische kastgebergte wisselen zich af met liefelijke dalen en bloemenweides. De lucht weerspiegelt zich in kristalheldere meren, die worden gevoed door woeste bergbeken.

De twee middeleeuwse steden Sarajevo en Mostar liggen op een uurtje rijden van de lodge. Beide kennen een lange en rijke geschiedenis. In Sarajevo zijn in 1984 de Olympische Winterspelen gehouden en Mostar is wereldberoemd om haar eeuwenoude brug. Beide steden hebben een prachtig gerestaureerd middeleeuws centrum en zijn een populaire toeristische bestemming. Wij gaan uiteraard zoveel mogelijk de drukte vermijden. Vooral aan het einde van de middag en ’s avonds is de rust weergekeerd en zijn de fotografische mogelijkheden optimaal, mede door het warme strijklicht en later de stadsverlichting.

Tijdens de reis laten we verschillende vormen van fotografie aan bod komen. Uiteraard leent de omgeving zich perfect voor natuurfotografie. We gaan aan de slag met (berg)landschappen, macro, zonsopkomsten en -ondergangen en nachtfotografie. Maar we besteden zeker ook tijd aan cultuur en architectuur. We gaan naar Sarajevo en Mostar, bezoeken een oud bergdorpje en zijn te gast op een authentieke bergboerderij. Hier zijn prachtige foto’s te maken van de oude architectuur, de cultuurelementen en de gastvrije bewoners.

Prijs en inclusief/exclusief
De prijs voor deze 8-daagse fotoreis is € 895,00 per persoon, met een maximum van 12 deelnemers.
De reis is van zaterdag 11 mei t/m zaterdag 18 mei 2019 en gaat gegarandeerd door.

Inbegrepen: 7 overnachting in een vakantiehuisje van Herzegovina Lodges op basis van 2 personen op een kamer, alle maaltijden op de lodge (ontbijt, lunch en diner), lunchpakket op dag 3, 5 en 7, alle lokale transfers, gidsen, workshops, instructie en begeleiding door 2 ervaren fotografen.

Niet inbegrepen: Eventuele toeslag eenpersoonskamer, alle consumpties/drankjes buiten de maaltijden om, diners in Mostar en Sarajevo, transfers van en naar de luchthaven, vlucht Nederland – Sarajevo, eventuele intreegelden, verzekeringen, fooien, souvenirs en aankopen van persoonlijke aard.

www.tomsmit-fotografie.nl