Tom Smit

 

   

Tom Smit

Tom kwam al heel vroeg met de fotografie in aanraking. Zijn moeder had regelmatig de camera in handen. Zeker in de eerste jaren van zijn leven. Later is hij zelf met de camera aan de slag gegaan en heeft hij zich ook bekwaamd in het ontwikkelen en afdrukken van analoge beelden. In eerste instantie was het de natuur die de aandacht kreeg en dan het liefst de kleine beestjes in het gras en sloot. In 2000 is hij overgestapt op digitaal en is sindsdien druk bezig met alles wat er zich op dat gebied speelt. Ook zijn er andere vormen van fotografie bijgekomen, zoals bruidsreportages maar ook sport-, evenement- en product- en foodfotografie. Met name het technische stuk in de fotografie spreek hem aan. 
Sinds 2007 ontwikkelt Tom ook workshops voor verschillende takken van de fotografie en geeft deze met enige regelmaat, alleen of samen, op de eigen locaties of op locatie in het land. Af en toe verzorgt hij ook lezingen over de fotografie voor verschillend publiek. 

In 2016 is Tom begonnen met de Fotovakschool welke hij in 2018 succesvol heeft afgerond. Tijdens de studie aan de Fotovakschool ontstond ook de samenwerking "IMMIX Photography" voor bedrijfsfotografie samen met twee klasgenoten.
Naast de bedrijfsfotografie doet hij ook veel op de particuliere markt en nog steeds in de natuurfotografie. Tevens is Tom in het bezit van het ROC-Light (tegenwoordig A1/A3 en A2) zodat ook drone opdrachten geen probleem meer zijn.  

De onderstaande sites geven veel van Toms werk weer. 

Tom Smit Fotografie en Tom Smit Natuurfotografie website.

     
    Communiceer beter met professionele fotografie!!